Akadálymentes változat/Normál változat

Kálló - kertek

Négy hónapja elkezdtük a mezőgazdasági START mintaprojektet, melyben tizenegy közmunkás visszafoglalt két kertet az enyészettől. Mára már látszik, hogy nem fölöslegesen dolgoztak, gyönyörű a borsó, szép a kis kultúrkert is. Érzékelhető, hogy rend van és szorgalmas munka folyik a földeken. A megtermelt zöldségek nagyrészét az óvoda konyhájára fogjuk szállítani, a maradékot a faluban szeretnénk értékesíteni, amint esedékes lesz kihirdetjük.
Köszönöm azon falubeliek adományait, akik vetőmaggal, palántákkal, dughagymákkal, tapasztalataik megosztásával segítették-segítik a projekt sikerességét.

Forrás: Facebook

Nagy szeretettel köszöntöm Kálló honlapján! Kálló, Budapesttől 55 km-re a Cserhát vadregényes tájai közt megbúvó, dél-nógrádi kis faluk egyike. A község büszke 760 éves múltjára,műemlék épületeire, megmaradt korhűen felújított parasztházaira és a falut körülölelő gyönyörű környezetére. Az ide látogatónak alkalma nyílik megtapasztalni a hely gasztronómiai különlegességeit, megérezni a vidék atmoszféráját,...