Akadálymentes változat/Normál változat

 

- háziorvos -

1953 -

 unnamed

1953-ban született Balassagyarmaton. Édesanyja halála után 5 éves korától nagyszülei nevelték a Balassagyarmat melletti Ilinyben. Általános iskolába ide és Nógrádmarcalra járt. Középiskolai tanulmányait a budapesti Kossuth Lajos Gimnáziumban végezte. Az érettségi után egy évet műtőssegédként dolgozott, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen kezdte meg tanulmányait. Az egyetem utolsó évében házasságot kötött Daróczi Judittal. A házasságukból, három gyermekük született, Judit, Zsófia és György. A diploma megszerzése után Kállót választotta munkahelyként, hogy nagyszülei közelében élhessen.

1980-tól dolgozik falunkban. 1981-ben megüresedett a második kállói körzet is, amit évekig nem sikerült betölteni, ezért a két körzet összevonásra került. Így a körzet Nógrád megye legnagyobb és legnehezebb körzetei közé került, ahol a mai napig helyt áll. 1997-ben másoddiplomát szerzett háziorvostanból, s azóta szakorvosként dolgozik. Hobbija a vadászat. 15 éven keresztül titkára, majd elnöke volt a körzet vadásztársaságának. A vadászat mellet természetfotózással is foglakozik. Több kiállításon szerepelt Budapesten, Szegeden, a csehországi Ruszinovban és Plumlovban. Saját kiállítása Budapesten, Kállón, Erdőtarcsán és Kartalon volt megtekinthető. Mint orvos-szakember az újra mindig nyitott. Munkájában fáradhatatlan, segítőkész és közvetlen egyénisége vidámságot, meleg szeretetet sugároz. Betegeivel jó kapcsolatot alakított ki. Mindenki szereti, tiszteli. Közösségi munkáját a bölcs mértéktartás, a lojalitás jellemzi. Több cikluson keresztül a helyi önkormányzat képviselőtestületi tagja volt. Az iskolai egészségnevelés egészségügyi feladataiból folyamatosan kivette a részét. Példája nyomán orvosok, mentősök sora választotta hivatásul az egészségügyet. Szerény, mértéktartó, ügyszerető közösségi ember. A helyi sajátosan nehéz körülmények ellenére (etnikai átrendeződés) kitart választott faluja mellett.

„Gondolkodj globálisan – cselekedj lokálisan” eszme szerint éli mindennapjait. A helyi ifjúság példaképe. A hazai táj szerelmese.

„…Itthon vagyok. Ha lábamhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom…” (Radnóti Miklós: Nem tudhatom)

Munkájához és hobbijához jó egészséget, kitartást és sok sikert kívánunk!