Akadálymentes változat/Normál változat

- nyugdíjas gyógyszerész. -

A következő nagy egyéniség Dr. Fehérvári Gyula Kálló, Kossuth utca 34 szám alatti lakos, nyugdíjas gyógyszerész.

Dr. Ferhévári Gyula 1942-ben született Sámsonházán. Az általános iskolát szülőfalujában, a középiskolát és az egészségügyi szakiskolát Salgótarjánban végezte.

Szakgyógyszerészi diplomát 1967-ben a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szerzett.

1966-tól 1969-ig beosztott gyógyszerészként Bátonyterenyén dolgozott.

1969-től 1998-ig Kálló, Kossuth utca 34 szám alatt lévő gyógyszertárban gyógyszertárvezető,

1998-tól ugyanott a Galagonya-Pharma BT és Jázmin Gyógyszertár vezetője.

1972-től 1974-ig Kállón, 1974-től 1978-ig Salgótarjánban az SBTC női kézilabda szakosztály vezetője.

Kállón az 1970-es években a Hazafias Népfront titkára, a 80-as években a végrehajtó bizottság tagja, majd tanácselnök helyettes.

Munkássága alatt kiépült Kállón a vezetékes vízrendszer, a Szent István király utcában megépült a négy tantermes általános iskola, az Arany János utcában megtörtént az óvoda bővítése.

Szlovák és német nyelvismerettel rendelkezik. Szeret utazni. Hobbija a fotózás és videózás.

2008-tól a www.idokep.hu munkatársa, valamint a kállói időjárásjelző állomás kezelője.

2009-től a www.orszagalbum.hu weblap fotósa. Kállóról naponta szép képeket tesz fel a honlapra. Ezzel hívja fel a figyelmet településünkre, és teszi azt ismertebbé.

Publikációi megjelentek több alkalommal a kézilabdázás, valamint a Kertészet Szőlészet című lapban. Nagyon sokoldalú egyéniség.

A 40 éve településünkön élő, Dr. Fehérvári Gyula, a gyógyszerész szakma iránt elkötelezett, mindig magas színvonalú szolgáltatást nyújt. A hozzáfordulók tájékoztatásával a betegek életminőségének javulásához nagymértékben hozzájárul.

A hivatása középpontjában az ember áll, aki ha egészséges, az egészség megőrzéséről kap tőle megfelelő információt, ha beteg, akkor a háziorvossal közösen a beteg gyógyulása érdekében dolgozik. A sokszor türelmetlen, fájdalmaktól szenvedő betegek egyszerűbb panaszokkal közvetlenül is megkeresik, hogy a kezelésre alkalmas, vény nélkül kiadható készítményekből ajánljon számukra.

Fontosnak tartja a bizalommal hozzá fordulók tájékoztatását, felvilágosítását.

Szorgalmas, lelkiismeretes munkájáért a falu lakossága tiszteli, becsüli.

A közösség érdekében kifejtett tevékenységével, magatartásával eredményesen elősegítette településünk anyagi és szellemi értékeinek gyarapítását. A település hírnevének növelése érdekében jelentős tevékenységet fejt ki napjainkban is.